2012
Hanz Daniël ontmoet Fred Hoekstra II >>

2011
Goema Jazz >>>
Hanz Daniel ontmoet Fred Hoekstra >>>

2010
Expositie Beroerd Landchap >>>
Unesco-Lezingen >>>
Film Punt Zeven >>>

2009
Optreden, interview Bantu Continua Uhuru Conscuousness >>>

2007-2008 >>>
Vier 'Lichtbundels' CD's met gedichten en muziek
Optreden Oerol festival
John Lennan vermoord


31 maart 2012

Hanz Daniel ontmoet Fred Hoekstra II

31 maart vond in theatercafé Le Brocope in Oldeberkoop een poëzieavond met Hanz Daniel en Fred Hoekstra plaats.

Hanz Daniel zong eerst met gitaar & harmonica een aantal eigen Bob Dylan-vertalingen en deed daarna een duit in het zakje met improvisatiemuziek (op ballofoon) op Freds voordracht van het gedicht " ON-hàndig als twee paarden in de malse Friese Wei" .

Appeltje voor de DorstAppeltje voor de Dorst" een natuurbeeld Hanz Daniel. Als singer-songwriter zingt Hanz vooral zijn eigen vertalingen van songs van Richard Mey, Noir Désir en Dylan.

Enkele nieuwe gedichten maakten dan de performance van parlando poëzie compleet met titels als : De Eerste Weidegang (naar een schilderij van Herman Kuypers) Hoe Barmhartig Mag de Samaritaan ? (bij een gekregen aquarel van Henri Kiki de Haas) Sloffen Mee Naar de Hemel en Monte Negro en Als Deze dag Gaat Rusten.


2011 Goema Jazz

goema1 goema3

Zaterdagavond 3 december 2011 van 21-23 uur zond Ferry Dutch een speciaal programma uit over de GOEMA JAZZ stijl in Zuid-Afrika. Goema Jazz op de Kaap van Afrika Ter gelegenheid van de wereldpremière van Mac Makenzie’s Goema Jazz Symphony te Kaapstad.

goema2 goema4


2011 Hanz Daniel ontmoet Fred Hoekstra

11 december 2011 was er een zondagmiddag concert in Atelier Knorheim van Hanz Daniel te Steggerda. Ontmoeting tussen beeldend kunstenaar en geluidsontwerper Hanz Daniel en poppoëet en geluidsmaker Fred Hoekstra.


2010 Expositie Beroerd Landschap

20 augustus - 24 oktober 2010
Museum Belvédère.Oranje Nassaulaan 12 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud Olphaert den Otter, Renie Spoelstra, Raquel Maulwurf, Henri de Haas.

Zuivere landschappen zijn nauwelijks meer te vinden. Bijna alles is door mensenhanden aangelegd, onderhouden, gevormd of zelfs misvormd. In de tentoonstelling Beroerd landschap lieten vier kunstenaars zien welke visuele gevolgen dat kan hebben voor natuur en cultuur.

Auqarel Henri de Haas


2010 Unesco-Lezingen
28 oktober : UNESCO-lezing  voor VOLKSUNIVERSITEIT  WAGENINGEN  (info@unescocentrum.nl ) Fred Hoekstra (Afrika kenner en media/muziek expert docent aan Hogeschool INHolland Haarlem) verzorgde die avond  een Hoor & Zie college (met beelden en geluid) over de “Vitale Economie van AFRIKA in Muziek & Dans”  productie en beleving.   

9 december : UNESCO-lezing voor VolksUniversiteit UTRECHT (info@unescocentrum.nl )  Soortgelijk Hoor & Zie college over de “Vitale Economie van Afrika in Muziek & dans”……

 

2009 Bantu Continua Uhuru Consciousness (Zuid-Afrika)

U hoort de track 'Acoustic News'

"BCUC op Radio Van Verre : op 16 mei zond Ferry Dutch een interview met BCUC uit met opnamen van hun muziek  in het programma van Radio van Verre
met een herhaling op 19 mei. BCUC was ook op het DUNYA Festival 31 mei en het
NELSON MANDELA Festival 28 juni (beide Rotterdam)
en op 21 juni in het ROOTS Open Air Festival in Amsterdam" 

Bantu Continua Uhuru Consciousness

Foto Marjan Borsjes